Over mezelf

Creëren is voor mij leven en een feest van scheppingsenergie. Onbevangenheid en stilte vormen voor mij de basis om vanuit het niets iets nieuws te laten ontstaan. In de toewijding aan het creatieproces laat ik me leiden door kleuren, materialen, speelsheid, toeval en mijn intuïtie. Het nieuwe brengt me blijdschap, energie, verwondering en brengt me in contact met mezelf en met de vrije stroom van creëren. Het is een wonderlijk samengaan van loslaten en moeiteloos bij mezelf zijn en in het moment. In het vrije, experimentele en het organische proces van creëren ligt voor mij een intense rijkdom en hierin vind ik een grote vervulling.

Mijn reis tot nu toe

Bewustzijn en creativiteit zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden; zij vormen een bron van vernieuwing en verdieping. Bewustzijnsontwikkeling loopt als rode draad door mijn leven. Nieuwsgierigheid en trauma-ervaringen maakten de afgelopen 31 jaar tot een intensieve zoektocht naar en in mezelf. Het leven zelf is mijn grootse leermeester waarin ik vooral leer om ‘te Zijn’ en om te realiseren dat alles wat ik buiten mezelf zocht in mijzelf aanwezig is. De zachtheid van mijn hart, mijn fijngevoeligheid en de stilte in mezelf worden steeds meer mijn natuurlijke stroom.
Met grote dankbaarheid draag ik de rijkdom mee van alle ervaringen en hulpbronnen die mij tot hier hebben gebracht.

‘The wound is the place where the light enters you’ Rumi

In het teken van bewustwording heb ik het geluk gehad dat ik mij kon ontwikkelen via een zeer groot scala aan workshops, trainingen en retraites. De eerdere, naar buitengaande beweging wordt steeds meer een beweging naar binnen. In de stilte, in het nu en in verbinding met mezelf vind ik de rijkdom van eindeloos bewustzijn.
De afgelopen 14 jaar heb ik met veel plezier en enthousiasme creatieve cursussen en themaworkshops ontwikkeld en gegeven. Daarnaast verzorgde ik verschillende workshops op maat, zoals o.a. een vierdaags arrangement voor Mantelzorgers, creatieve workshops voor een Inloophuis voor mensen met kanker. Ook heb ik creatieve workshops verzorgd als onderdeel van een training, o.a. een vrouwentraining ‘in beweging naar werk’ en een samenwerkingsworkshop voor 23 directeuren van een ROC.
Daarvóór heb ik 24 jaar werkervaring in de Geestelijke Gezondheidszorg opgedaan en ik heb daarin een hbo-opleiding gevolgd. Ook heb ik een jaar een opleiding tot lichaamsgericht therapeut gevolgd. Een hartinfarct en een burn-out maakten een einde aan deze opleiding. Deze wake up call is voor mij van essentiële waarde geweest mijn leven een andere wending te geven.

© Djouke van Aken 2018