de Vrije Stroom

Genieten van het moment, zonder iets te hoeven bereiken, werkt ontspannend en zeer bevrijdend.

Inspiratieworkshop

Vrij zijn, ontspannen in het moment en genieten van het creëren zijn de essenties van deze schilderworkshop. Ze zijn de geschenken die je jezelf kunt geven. Creëren is een ervaring in het hier en nu. Tegelijkertijd is het een bewegen met de stroom mee en met de continue verandering die eigen is aan leven. Het is ook in alles de schoonheid leren zien en het laten zijn van de dingen zoals ze zijn, zonder oordeel.

Vertrouwen in en genieten van het creatieproces is het leven ervaren in verwondering. Je openstellen voor wat er al schilderend ontstaat, zonder het te sturen of direct betekenis te geven, creëert een ‘open ruimte’ voor het ervaren van het nieuwe en ongerepte. De stilte en die ruimte brengen je op een natuurlijke manier bij je creatieve beelden(stroom). Als je je daarvoor openstelt, ontstaat er vanzelf energie. Dan kom je in een stille tijdloze ruimte, dan ben je in het nu en bij jezelf. Je ervaart vrijheid, het moeiteloze (flow) en je hoofd voelt leeg. Je intuïtie en je eigen inspiratie worden wakker. Je spreekt je eigen bron aan en dan komt het oorspronkelijke in jou tot leven. Door je aandacht en aanwezigheid wordt het creëren een levende ervaring. Het is een ‘ontmoeting’ met jezelf. Dat tot expressie brengen is voeding voor je hart en ziel.

Nodig jezelf uit om te creëren. Ervaar de energie, je spontaniteit, de kleuren en de schoonheid van het moment. Niets hoeft zoals het ‘moet’. Speel, experimenteer, voel je vrij en geniet ervan! Laat los en laat toe! Verras jezelf en ontdek wie je nog meer bent voorbij je bekende zelfbeelden.

Je bent van harte welkom om jezelf te ontmoeten

In deze workshop kun je het volgende ervaren:

- vrijheid en moeiteloosheid
- expressie geven aan je creativiteit, je intuïtie en je eigen inspiratie
- ontspanning, plezier, energie
- bij jezelf zijn, in het moment
- aandacht en compassie voor jezelf en voor je schilderervaringen
- jezelf met nieuwe ogen (leren) zien

Praktische gegevens:
Het materiaal, o.a. acrylverf, krijt, ecoline en papier, is afgestemd op het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en materialen. (zie: Werkwijze voor verdere informatie) Schilder- en tekenervaring zijn niet noodzakelijk; een open houding is een pre. Je kunt je per keer opgeven.

Zaterdag: 13 en 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 28 april, 12 en 26 mei, 9 en 30 juni 2018

Tijd: 10.30 – 13.00 uur
Plaats: Populierstaat 80, Den Haag
Aanmelden: bij Djouke van Aken
070 3454666
djoukevanaken@casema.nl

Prijs: €37,50 per workshop, inclusief materiaal, koffie/thee
Annuleren gaarne uiterlijk een week voorafgaand aan de opgegeven datum; anders wordt er €17,50 in rekening gebracht voor gemaakte kosten. Deze kosten vervallen als iemand anders jouw plek in kan nemen.© Djouke van Aken 2018